Keurmerk specialisatieverenigingen

Het keurmerk specialisatieverenigingen is een beeldmerk wat advocaten (-kantoren) mogen gebruiken wanneer zij zijn aangesloten bij een specialisatievereniging die van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) toestemming heeft om dit beeldmerk aan haar leden uit te reiken.

Door gebruik te maken van het keurmerk wordt het voor de cliënt duidelijk in welk rechtsgebied de advocaat gespecialiseerd is.

De VHA is een door de NOvA erkende specialisatievereniging en beschikt dus over het door de NOvA afgegeven keurmerk.

Individuele VHA leden (geen aspirant-leden) mogen het Keurmerk Specialisatieverenigingen van de Orde voeren op hun website of briefpapier, maar uitsluitend gekoppeld aan het VHA-lid persoonlijk en dus niet door het kantoor en/of samenwerkingsverband waar het VHA-lid aan is verbonden. Iedere suggestie moet worden vermeden. VHA-leden kunnen het keurmerk-logo opvragen bij het VHA secretariaat.

Een van de vereisten van de Orde is dat het Keurmerk-logo door linkt naar de betreffende pagina op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten. Wilt u hierop letten? Zie voorts de regels voor het gebruik van het Keurmerk-logo.